NILZ er nå GOTS-sertifisert

GOTS er en internasjonal merkeordning for økologiske tekstiler. NILZ er blant de første profilbyråene i Norge som er GOTS-sertifisert.

GOTS (Global Organic Textile Standard) er en omfattende global standard for hele foredlingen etter høsting (spinning, strikking, veving, farging og fremstilling) av klær og tekstiler fremstilt med sertifiserte økologiske fibre (som økologisk bomull og økologisk ull), og inkluderer både miljømessige og sosiale kriterier.

Standarden omfatter blant annet et forbud mot bruk av genetisk modifiserte organismer (GMO), farlige kjemikalier (som azo-fargestoffer og formaldehyd) og barnearbeid. GOTS-merkeordningen stiller krav til at minimum 70 % av fibrene skal være økologisk dyrket, og at tekstilene må oppfylle miljø- og helsekrav gjennom hele produksjonsprosessen.

NILZ er blant de første profilbyråene i Norge som har blitt GOTS-sertifisert. Denne sertifiseringen har vi nå på utvalgte produkter, som bl.a vår danske leverandør-partner Neutral® produserer i India. Les mer om Neutral® her.

For dere som NILZ-kunde betyr det at dere kan oppfylle en unik global bærekraft-standard. Ta gjerne kontakt for en prat med oss om GOTS, Neutral® og flere andre bærekraftige løsninger fra NILZ.

Kontakt NILZ: 22 33 30 00 // nilz@nilz.no